Varför Teneriffa?

Teneriffa är sedan många år tillbaka ett mycket uppskattat resmål för personer med funktionsnedsättning.

Orsaken till detta är bland annat det härliga klimatet, det stora utbudet av handikappanpassade träningsfaciliteter samt det trevliga bemötandet.

Behöver du hjälp på plats?

Björka Assistans kan nu erbjuda personlig assistans på plats på Teneriffa.

Vi har mycket duktig svensk personal på plats som kan Teneriffa, pratar spanska flytande, har mycket bra kontakt med spansk sjukvård och myndigheter samt har lång erfarenhet inom personlig assistans.

De har alla kunskaper för att din vistelse på Teneriffa ska vara så trygg och härlig som du förväntar dig.

Du väljer själv om du vill köpa enstaka strö-timmar eller om mer schemalagd assistans under din vistelse.

Vad kostar det?

Timtaxan vi debiterar motsvarar schablonbeloppet för personlig assistans.

Vem kan köpa hjälp på plats?

Vi erbjuder denna service även till dig som inte är kund till Björka Assistans idag och till dig som inte alls har personlig assistans men som är lite till åren kommen och vill ha lite extra hjälp under semestern.

Hur går jag tillväga?

1. Kontakta oss via telefon 010-3308500 eller maila oss på teneriffa@bjorka-assistans.se om du vill att vi ska kontakta dig. Tänk på att inte ange någon personkänslig hälsoinformation i mailet.

2. Har vi möjlighet att hjälpa dig får du och ditt assistansbolag en offert via mail, tillsammans med anvisningar vad som krävs för att kunna godkänna offerten.

4. Efter att offerten godkänts skickar vi en bokningsbekräftelse till dig och din assistanssamordnare. Sedan är det bara att åka ner och njuta av din vistelse.

5. När du lämnat Teneriffa skickar vi en faktura till dig eller ditt assistansbolag.

Svårare än så är det inte. :-)

Välkommen med en förfrågan!

Benny Hansson, kundansvarig på Teneriffa.

Benny har lång erfarenhet av Teneriffa. Mellan åren 1983 till 2000 var han ansvarig för uppbyggnad och drift av charterbolaget Spies verksamhet på Teneriffa. Han har även varit stationerad  bla 3 år i Rio de Janeiro.

Benny älskar att jobba med- och hjälpa människor och har sedan 2006 utbildat sig inom LSS (bla dubbeldiagnos), jobbat på vårdhem och de senaste 10 åren arbetat som personlig assistent. Under 2012-2014 arbetade han hos en av våra kunder i Sverige.

Sedan 2013 bor han, tillsammans med hustru Katarzyna, på Teneriffa, där båda hjälper skandinaver med funktionsnedsättningar under deras vistelser.

Benny är utbildad sjuksköterska, är utbildad krishanterare,  talar spanska flytande, har mycket god kännedom om Teneriffa, har mycket god kännedom om den lokala sjukvården, har full kunskap om flygbranschen samt SOS Alarm.

Det lokala teamet består av handplockade personer med rätt erfarenhet och inställning. Detta, tillsammans med Bennys gedigna erfarenhet, borgar för en trygg vistelse.